PET PORAZA u šest utakmica u kvalifikacijskoj skupini C za odlazak na Svjetsko prvenstvo, u konkurenciji reprezentacija Slovenije, Švedske i Finske, značili su da je Hrvatska zauzela posljednje mjesto u svojoj grupi, jedino koje ne vodi u nastavak kvalifikacija. Za razliku od Svjetskog, hrvatske košarkaške gledat ćemo na Europskom prvenstvu u rujnu ove godine, no sve što nakon toga slijedi djeluje vrlo zabrinjavajuće.

Hrvatske nema u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2025., njih tek treba izboriti. Momčad koju vode dokazani NBA igrači poput Bojana Bogdanovića i Ivice Zupca, za koju igraju košarkaši s iskustvom igranja u najjačoj ligi svijeta, poput Marija Hezonje i Dragana Bendera, koja može računati na Antu Žižića i Darija Šarića, svoj put do Eura započet će pretkvalifikacijama.

Hrvatska nikad nije propustila EP

Hrvatska košarka time je pala u rang Luksemburga, Kosova, Cipra, Rumunjske, Albanije, Austrije, Švicarske i sličnih reprezentacija koje će igrati kvalifikacije za kvalifikacije za EP 2025. Turnir 12 reprezentacija igrat će se na sljedeći način: one će biti smještene u tri grupe s po četiri momčadi.

Po dvije utakmice igrat će se u kolovozu i studenome, a dvije završne u veljači sljedeće godine. Pobjednici skupina, kao i domaćin Cipar, izborit će kvalifikacije za Euro, a preostalima slijedi novo formiranje kvalifikacijskih grupa za treći krug. U njemu će biti četiri reprezentacije eliminirane u prvom krugu i njih osam koje nisu prošli drugi. Pobjednici idu dalje.

Hrvatska od svoje samostalnosti nikad nije propustila europsko košarkaško prvenstvo. Slijedi joj dug i težak put da se to premijerno ne dogodi 2025. godine.

Izvor: Index

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime