Ubijeni napadač Željko Kovačević i njegov saučesnik su najvjerovatnije danima pratili Slavišu Krunića, banjalučkog biznismena, jer su znali da će ovih dana boraviti u Glamočanima kod Laktaša. Ovo su prvi rezultati istrage o trostrukom ubistvu koje je noćas potreslo Banjaluku, ali i cijelu Republiku Srpsku i BiH.

Krunić je bio jedan od najbogatijih Banjalučana i vlasnik najveće firme u BiH za obezbjeđenje objekata i lica Sektor Sekjuriti, te još nekoliko firmi. Također je poznat i kao biznismen koji nije bio blizak vladajućoj strukturi u RS.

Krunić je likvidiran sinoć oko 22.30 časova u sačekuši, a sve se dogodilo munjevito nakon što su dvojica napadača zapucala na Krunića i pratnju u trenutku kada je naišao džipom tojota. Napadači su bili raspoređeni te su sa dvije strane krenuli pucati u njegovom pravcu, odnosno u pravcu vozila u kojem je bio.

Foto: Slaviša Krunić

Krunić je teško ranjen u razmjeni vatre, a podlegao je nešto kasnije u Univerzitetsko-kliničkom centru (UKC) RS. Na licu mjesta ubijen je njegov pratilac Žarko Pavlović, dok je teško ranjen vozač Goran Ilić. U razmjeni vatre ubijen je jedan od napadača, Željko Kovačević, dok je policija na tragu drugom ubici, a u potjeri su angažovani i helikopteri.

Interesantno je da se ubijeni Krunić ranije ni na koji način nije povezivao sa napadačem Kovačevićem, što govori kako je vjerovatno riječ o naručenom (plaćenom) ubistvu.

Saznajemo da je Krunić posljednjih dana živio na svom imanju sa porodicom, jer je renovirao stan u Banjaluci.

“Ubice su vjerovatno to znale i duži period su ga pratili i znali kojom rutom se kreće. Vjerovatno su čekali veče, kada ne bude supruga i djeca sa njim pa da krenu u realizaciju napada”, rekao je izvor blizak istrazi.

Kovačević je, s druge strane, stari policijski znalac, do sada je više puta hapšen i osuđivan. Zadnji put u žižu javnosti je dospio kada je privođen zbog sumnje da je pokušao iznuditi novac od vlasnika jedne od najpopularniji banjalučkih ćevabdžinica kod Muje.

Foto: Ubijeni napadač Željko Kovačević

Osim toga, odslužio je i kaznu od 11 godina zatvora zbog razbojništva, a Interpol Zagreb je za njim raspisao potjernicu zbog pokušaja ubistva i pljačke. Upravo bi njegova kriminalna prošlost mogla bi pomoći policiji da otkrije ko je drugi ubica.

Krunić je bio poznat kao biznismen koji je pokrenuo i podigao jednu od najuspješnijih firmi u RS a da nikada nije bio blizak vlastima. Procjenjuje se da zapošljava više od 1.000 radnika, a bio je poznat i po humanitarnom radu i pomaganju porodicama u teškom imovinskom stanju.

Prema pisanju pojedinih medija, Krunić se ranije žalio Ambasadi SAD na uslove koje njegova firma ima od vlasti u Srpskoj.

Treba podsjetiti da je nedavno u Banjaluci na sličan način ubijen i Damir Ostojić Šijan, a da njegovo ubistvo još nije rasvjetljeno.

Kompanije koje su u Krunićevom vlasništvu jutros su se oglasile saopštenjem da je preminuo njihov vlasnik, ali da nastavljaju svoj rad i da će u potpunosti ispuniti svoje obaveze prema poslovnim partnerima i zaposlenima.

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime