A.Šu.

Dvije epizode nove sezone Obitelj Markovski prikazat će se u ovogodišnjem 25. izdanju Sarajevo Film Festivala u četvrtak, 22. Avgusta u Cinema City. U sklopu programa Avant Premiere Gala prikazaće se još četiri TV serije proizvedene na Balkanu.

Prva sezona makedonske serije emitirana je 2017. godine, prikupivši pozitivne kritike i visoke ocjene gledatelja od domaće i inozemne publike. Serija dijeli zajedničke osnove sa srpskom povijesnom dramskom serijom Crno sunce u produkciji Dragana Bjelogrlića, koja će svoju drugu sezonu predstaviti i u Sarajevu. Dvije druge srpske serije, Besa i The Group, kao i slovenska produkcija Jezero također će se prikazivati ​​u Gala Premijeri Avant.

“Biti izabran kao dio ovog programa na tako cijenjenom festivalu postignuće je i za nas i za modernu makedonsku TV produkciju“, navodi se u izjavi Art Project Lab-a, produkcije koja stoji iza emisije. Tvrtka je potvrdila da će se serija emitirati na domaćoj televiziji, a više detalja će biti dostupno uskoro.

Osam epizoda prve sezone emisije usredotočilo se na svakodnevni život članova prosječne obitelji, odražavajući suvremeno stanje makedonskog društva. Zvijezde serije su Aleksandar Mikić, Silvija Stojanovska, Vladimir Petrović, Tamara Ristoska i Petar Petkovski.

Produkciju druge sezone podržavaju Evropska zaklada za demokraciju (EED) i Nacionalna udruga za demokraciju (NED). Osam novih epizoda emitirat će se ove jeseni.

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime