Predsjednik SDA i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Bakir Izetbegović potrošio je 6.000 KM na nekoliko sati provedenih na aerodromu u Beču dok je čekao avion za Amsterdam.

Naime, Izetbegović je 30. maja putovao u Roterdam na Kongres EPP-a o trošku države, a kao predstavnik SDA. Sa njim su na put krenuile i još četiri osobe kao njegova lična pratnja i obezbjeđenje.

On je tog dana krenuo iz Sarajeva u 14.40 za Beč, gdje je stigao avionom na aerodrom u 15.55, što mu je ostavilo putih sat u 25 minuta lufta do leta za Amsterdam. Da bi ubio vrijeme, na njegov zahtjev je Ministarstvo spoljnih poslova zatražilo obezbjeđenje VIP salaona na aerodmomu u Beču od strane bh. ambasade u Austriji. Tako je Izetbegović čekajući drugi avion odmorio u VIP salonu za koji je ispostavljena faktura u iznosu od 3.440 evra.

Naravno, Izetbegovića je čekao rezervisan VIP saloon na Bečkom aerodromu i u povratku.

Je li ovo puklo između Bisere i Bakira, pa mu VIP salon fakturiše? 🙂 Još bitnije, zašto je na stranački EPP kongres išao o trošku 🇧🇦, s PSBiH delegacijom i 2 DKPT tjelohranitelja? I zašto su mu Čović i Špirić dali saglasnost? Ali, patriotizam…

A da ovo ne bude izolovan slučaj, sjetimo se da je Izetbegović stari odmarač u VIP salonima po svjetskim aerodromima. A najsvježiji primjer je opet iz onog u Beču, od prošle godine kada je na kratki predah Izetbegovića potrošeno 2220 evra.

Izvor: Buka

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime