Dvije osobe ozlijeđene su u huliganskim neredima koji su se u nedjelju navečer dogodile u mostarskom naselju Opine. Prema izjavama očevidaca jedna osoba prevezena je kolima hitne pomoći u Kantonalnu bolnicu “Dr. Safet Mujić” Mostar gdje joj je pružena pomoć.

MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona izvijestio je javnost o sinoćnjim huliganskim neredima koji su se dogodili u mostarskom naselju Opine. Kako navode, Policijsku postaju Mostar Centar građani su izvijestili da skupina maskiranih osoba pravi nered, te da lupaju stakla na kladionici Sport Plus Win u Opinama.

Na mjesto događaja upućene su patrole policije koje su utvrdile da su navedene osobe palicama i drugim predmetima oštetile kladionicu Sport Plus Win i UO Qvatro, te da su tjelesno ozlijedili M.G. (1969) iz Mostara, nanijevši mu neutvrđen stupanj ozljeda. Kako navode, maskirane osobe su s mjesta događaja pobjegle vozilima marke BMW zlatne boje, Renault Clio tamno plave boje i Golfom II crvene boje. U potragu za počiniteljima uključene su sve patrole policije, a na mjesto događaja izašli su djelatnici krim. policije koji su izvršili očevid.

Javnosti su se obratili stanovnici mjesne zajednice Opine kroz saopštenje UG Opine. Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Sinoć u 22:30h kada su ulice našeg naselja bile puste, desio se upad grupe fašista, tačnije pristalica navijačke grupe Ultras. Tom prilikom su nanijeli materijalnu štetu na dva objekta te ozlijedili našeg sugrađanina, ni krivog ni dužnog, koji se zatekao na licu mjesta.

Zbog neselektivnog napada na obične građane i objekte ovaj čin izlazi iz okvira uobičajnog navijačkog folklora i kodeksa te ovim putem oštro osuđujemo ovaj kukavički napad.

Obzirom da su Opine dobro pokrivene privatnim kamerama, sve je dokumentovano sa više snimaka i potrebnih informacija. Nadamo se da MUP HNK neće i ovaj put zažmiriti nego da će pronaći počinioce.

Ovim putem apelujemo na sve stanovnike Opina da ovo bude upozorenje i opomena svima nama u budućnosti, te da poduzmemo sve radnje i mjere da se ovako nesto slično više nikad ne ponovi.”

Izvor: tacno.net

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime