Građani spriječili početak radova u centru Banjaluke

Na lokaciju kod kina Kozara na kojoj od jutros protestuju stanari okolnih zgrada, nakon što su bageri već u pola šest počeli radove na pristupnoj saobraćajnici, stigao je i Vuk Višekruna, ovlašćeni potpisnik u Odjeljenu za prostorno uređenje Gradske uprave Banjaluka.

Nezadovoljni građani su ga dočekali s porukom da nema rješenja za izgradnju ulice i da je trenutno riječ o čistoj sili grada.

“Kako možete raditi bilo šta, kad smo na to uložili žalbu i nismo dobili odgovor?”, upitala je jedna od mještanki, našta je Višekruna odgovorio da postoji izvršno rješenje.

Stanari su dobili obavještenje da je na licu mjesta bio i inspektor, ali oni tvrde da nije dolazio na gradilište već da je bio kod investitora.

Okupljenima se pridružio i banjalučki advokat Aleksandar Jokić koji je, vidno ljut, upitao Višekrunu šta se događa od jutros.

“Hajde sad recite okupljenim građanima šta je ovo?! Šta radite kad nemate rješenje?”, upitao je Jokić, našta je Višekruna odgovorio da postoji saglasnost…prenosi Banjaluka portal.

Među građanima je bio i poslanik Nebojša Vukanović, koji je u NSRS tražio da se obustavi gradnja, navodeći da su bageri krenuli na okupljene građane…

On je uputio i oštre riješi kritike na račun gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, za koga je rekao da ga je razočarao, jer je, kaže, ponovo dozvolio tajkunima da rade šta hoće u Banjaluci.

Izvor: BN TV

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI