Naime, prijedlog je “pao” jer je 20 zastupnika glasalo protiv, dok je 15 bilo “za” uz četiri suzdržana.

Za ovaj Arnautov prijedlog glasali su: Nermin Mandra (SDA), Šemsudin Mehmedović (SDA), Saša Magazinović (SDP), Nermin Nikšić (SDP), Zukan Helez (SDP), Nada Mladina (SDP), Dženan Đonlagić (DF), Zlatan Begić (DF), Vlatko Glavaš (DF), Enver Bijedić (SD), Edita Đapo (SBB), Predrag Kojović (NS), Mirjana Marinković Lepić (NS), Aida Baručija (NB) i Jasmin Emrić (A-SDA).

Zbog zdravstvenih razloga na sjednici nije bio prisutan Arnaut. Također, glasanju o ovome nisu prisustvovali ni Nenad Stevandić (US) i Mirsad Kukić (PDA). Svi ostali zastupnici su bili protiv ili suzdržani.

Predlagač Damir Arnaut je jučer rekao za Klix.ba kako je degutantno da u ovoj zemlji uopće postoji 20 ljudi koji smatraju da je otpremnina od 35.000 KM uredu, a kamoli da se radi o pola Parlamenta.

“Sada nemam dileme da će ova gladna ekipa u ovom mandatu vratiti bijeli hljeb, povećati plate i proširiti privilegije”, rekao je on.

Zaposleni u institucijama BiH imaju pravo na otpremninu prilikom odlaska u penziju u visini svojih šest ostvarenih neto plaća isplaćenih u proteklih šest mjeseci ili šest prosječnih mjesečnih neto plaća iz prethodne godine u BiH, ako je to za njega povoljnije, bez obzira na visinu ostvarene plaće koju zaposleni ima.

Izvor: Klix

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime