Foto: Slobodna Bosna

U Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu rano jutros završeno je ponovno kontrolno brojanje glasačkih listića iz Doboja za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske. Mediji bliski opoziciji izvještavaju da su “otkrivene brojne nepravilnosti”, dok mediji bliski vladajućim strukturama navode da “nema znatnijih odstupanja”.

BNizvještava da su u Glavnom centru za kontrolno brojanje glasačkih listića iz Doboja za predsjednika Republike Srpske otkrivene brojne nepravilnosti.

Navode da je Miloradu Dodiku dopisivan broj glasova, dok je Jeleni Trivić smanjivan.

“Samo na jednom biračkom mjestu Miloradu Dodiku je dopisano 140 više, a Jeleni Trivić 106 manje glasova.”

Ističu da su od 38 ponovo prebrojanih mjesta iz Doboja na skoro svakom primjećene nepravilnosti. Jeleni Trivić su na šest biračkih mjesta ukradena 403 glasa.

S druge strane, član Izvršnog komiteta SNSD-a Denis Šulić izjavio je za Srnu da, prema informacijama od njihovih posmatrača sa kontrolnog brojanja glasova, na do sada prebrojanih jedne trećine biračkih mjesta u Doboju nema znatnijih odstupanja i da su ona čak i niža od odstupanja koja su bila na kontrolnom brojanju u Banjaluci i Bijeljini.

“Na početku, prije kontrolnog brojanja, bombastično su najavljivali da je nestalo šezdesetak vreća sa biračkim materijalom iz Doboja, pa se onda ustanovilo da to nije tačno, pa se govorilo da nema pečata, da nema potpisa na glasačkim listićima, što se sve pokazalo netačno, a tako će se lažnom pokazati i ta informacija koju su objavili”, rekao je Šulić.

Izvor: Gerila

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime