Ministru za ljudska prava i izbjeglice BiH, Milošu Lučiću sudija za predmetni postupak Suda BiH odredio je najstrožije mjere zabrane. Potvrđeno je ovo Raportu. Lučiću je određen kućni pritvor. Naime, kako nam je rečeno obilazit će ga policija dva puta dnevno. Na ovakvu odluku Lučić ima pravo žalbe.

Službenici SIPA-e uhapsili su Lučića po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Lučić se tereti za za zloupotrebu položaja i ovlasti. On je inače kadar DNS-a Nenada Nešića.

Podsjetimo, osumnjičeni Lučić pod istragom je Tužilaštva BiH i osumnjičen je za kazneno djelo zlouporabe položaja ili ovlasti, povezano sa više koruptivnih kaznenih djela. Kojima je nanesena šteta budžetskim sredstvima BiH, a ostvarena nezakonita imovinska korist za osumnjičenog i njemu bliske i povezane osobe.

Prema nezvaničnim informacijama koje je dobio Raport, Lučić je uhapšen jer je službenu bankovnu karticu koristio da plaća privatne račune sa raznih sjedeljki i putovanja. Pored toga, Miloš Lučić je kršio nezakonito reprezentaciju te koristio budžetska sredstva za druge svrhe koje nisu po zakonu.

Lučić je inače nizao aferu za aferom, a u aprilu ove godine uhapšen je i njegov pratilac Miloš Nikolić. Nikolić je bio službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Nikolić je uhapšen u prodaji deset kilograma droge “spid”. Osumnjičen je za organizirani kriminal, proizvodnju i promet opojnim drogama kao i zloupotrebu službenog položaja.

Izvor: raport.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime