Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, dana 21.12.2022. godine, Policijska uprava Gradiška, dostavila je izvještaj protiv osam osumnjičenih osoba.

To su Rađević Srđan, rođen 2000.godine iz Gradiške, Rađević Saša, rođen 1975.godine iz Gradiške, Blažević Vlatko, rođen 1975.godine iz Travnika, Popovac Dragan, rođen 1970.godine iz Gradiške i Trninić Stefan, rođen 1993.godine iz Gradiške, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. stav 3. u vezi sa stavom 2. i 1. KZ RS i krivično djelo Omogućavanje uživanja opojnih droga iz člana 208. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Osumnjičene osobe koje su takođe obuhvaćene pomenutim izvještajem su: E.D. rođen 1983. godine iz Gradiške (nije dostupan organima gonjenja i nalazi se u bjekstvu), E.Ž. rođena 1995. godine iz Gradiške (nalazi se na izdržavanju kazne zatvora) i G.D. rođen 1967. godine iz Gradiške (nalazi se u pritvoru po rješenju Suda BiH).

Osumnjičene osobe su lišene slobode u okviru višemjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, PU Banja Luka, PU Gradiška i MUP-a Srednjebosanskog kantona.

U vremenskom periodu od sredine 2020.godine do dana 20.12.2022.godine, osumnjičena lica su vršila nabavku, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali opojne droge marihuana i kokain korisnicima na području Grada Banja Luka i Gradiška.

Pet osumnjičenih lica su sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka i biće ispitani od strane postupajućeg tužioca na okolnosti počinjenih krivičnih djela.

Nakon ispitivanja osumnjičenih lica a u nastavku postupka istrage, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obavještena.

Izvor: N1

 

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime