Nikšić: Ne želim se takmičiti ko je veći nacionalista, svoj patriotizam sam dokazao kada je bilo vrijeme

“Niko nije bio naivan i mislio da će potpisivanjem sporazuma sve ono što je smetalo u Federaciji nestati, kao i 9. januar”, rekao je Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH.

Nikšić je pojasnio da ima bezbroj pitanja o kojima se ne slažu politički predstavnici Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, ali da ima i onih o kojima se može i treba razgovarati.

“Naravno da sam i ja svjestan da izgubim određeni broj glasova zato što pokušavam da razgovaram i da se dogovaram. Naravno da SDP gubi dio glasačkog tijela jer su naše liste multietničke. Mi želimo da članovi SDP u vlasti budu predstavnici svih konstitutivnih naroda i ostalih”, izjavio je Nikšić gostujući na Una TV.

 

Predsjednik SDP BiH je dodao da ne može i ne želi se takmičiti ko je veći nacionalista. Te da je on svoj patriotizam dokazivao kad je bilo vrijeme, kako je rekao, u vrijeme rata i agresije.

 

“Treba da se okrenemo budućnosti. Svako treba da odgovara za svoje zločine, ali do kada ćemo se mi baviti time. Valjda je vrijeme da spašavamo ono što je ostalo od BiH. U periodu koji je pred nama treba tražiti adekvatna rješenja”, kazao je.

Nikšić je komentarisao i odnose u “Osmorci”, te planove o funkcionisanju nove vlasti, ali i NATO integracije.

“Naravno da i SNSD mora prihvatiti realnost. Kada to kažem, mislim na odlučivanje u institucijama. Treba da razgovaramo o svim stvarima”, kazao je Nikšić.

Izvor: Una tv, Raport

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI