Pred Osnovnim sudom u Banjaluci danas je odložen početak usmene rasprave u postupku protiv Suzane Radanović, majke ubijenog mladića Davida Dragićevića, a nastavak suđenja zakazan je za 16. mart 2020. godine.

Advokat Milan Malešević zatražio je odgodu početka usmene rasprave zbog bolesti njegove klijentkinje Suzane Radanović, što je postupajuća sutkinja i prihvatila.

Foto: Advokat Milan Malešević

Ovo je nastavak sudskog pretresa iz oktobra ove godine, koji je odgođen nakon što je odbrana Radanović zatražila izuzeće Miloša Jocića, predstavnika nadležnog organa, tj MUP-a RS. Jocić je, prema tvrdnjama odbrane, učestvovao u incidentu sa građanima 25. decembra, pa su tražili izuzeće zbog njegove pristrasnosti, što je MUP RS odbio.

Nalog kojim se odbija izuzeće potpisao je Vladan Šikuljak, komandir policijske stanice Centar Banjaluka, koji se pojavljuje u vezi sa istragom o smrti Davida Dragičevića.

Radanović se tereti sukladno odredbama Zakona o prekršajima RS za odbijanje posrtupanja po naredbi službenog lica. Malešević je kazao da još uvijek nema dokaze na kojima se prekršajni nalog temelji.

Suzana Radanović je, podsjećamo, uhapšena 25. decembra 2018. godine jer sa više svojih sugrađana protestovala na Trgu Krajine kada je s stog prostora nasilno ukonjeno Davidovo srce (svijeće i slike njenog ubijenog sina Davida Dragičevića) kao simbol javnog i kolektivnog komemoriranja za ubijenog mladića.

Toga dana svijet su obišli snimci i fotografije majke koju s trga policija odvodi s fotografijom u rukama njenog ubijenog djeteta, ali i brutalnost policije prema građanima koji su se usprotivili uklanjanju Davidovog srca i zabrane javnog okupljanja na kojima se mjesecima prije toga tražio odgovorna pitanje „Ko je ubio Davida Dragičevića“ i istina i pravda vezana za to ubistvo.

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime