Photo: Armin Durgut/PIXSELL

POŠTOVANI GRAĐANI BOSNE I HERCEGOVINE

S obzirom na katastrofalno odsustvo odgovornosti i pokazanu nebrigu bosanskohercegovačkih vlasti i političara za stanje u koje su doveli vas kao građane ove zemlje a koje, s druge strane, trgovačko-nakupački lobiji uz podršku politika nastavljaju da pljačkaju, Inforadar je odlučio napraviti veliku i prijeko potrebnu anketu na našoj Facebook stranici jer najmanje dvije trećine bh. porodica već živi na ivici gladi, dok je Bosna i Herecegovina, prema posljednjim podacima Eurostata, druga najsiromašnija država u Evropi.

Do koje je mjere izražena bahatost političara pri čemu izostaje bilo kakva odgovornost prema građanima ove zemlje potvrđuje i informacija s jučerašnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH na kojoj su poslanici u nikad težoj ekonomsko-socijalnoj situaciji usvojili budžet za tekuću godinu kojim se njima, bh. parlamentarcima i političarima, ionako astronomske plate povećavaju za 500 KM!

S tim u vezi VAS MOLIMO, a budući da je Facebook ukinuo mogućnost klasičnog anketiranja na stranicama, da u odgovorima napišete tek slovo, A, B ili C, u zavisnosti šta želite, s tim da A ili B pišete samo vi čije riječi neće završiti na stranicama društvenih mreža ili za tastaturom, već vi koji ste na legalan i zakonom dozvoljen način spremni napokon učiniti nešto za dostojanstvo vlastitog života i budućnost vaše djece.

Anketno pitanje glasi:

DA LI STE SPREMNI IZAĆI NA ULICE ukoliko bh. vlasti na zaustave divljanje cijena, prevashodno nafte i nafrnih derivata i osnovnih životnih namirnica, i ne vrate ih u normalu?

  1. Jesam bez pogovora i bilo kakvih preduslova
  2. Jesam, pod određenim okolnostima i ukoliko te demonstracije budu masovne i nestranačke
  3. Nisam, ni pod kakvim uslovima

NAPOMENA:

Anketa će na našoj Facebook stranici i Twitter nalogu trajati do petka, 1. jula u 10 ujutro, a rezultate ćemo objaviti u tekstu nas našem portalu isti dan.

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime