Nepregledne kolone ljudi danas su na poslijednji počinak ispratili brutalno ubijenog banjalučkog biznismena Slavišu Krunića.

Krunić je sahranjen na lokalnom groblju u Glamočanima u istomenom mestu, a posljednjem opelu prisustvovali su brojni političari i biznismeni iz cijele Republike Srpske i BiH.

Podsjetimo, ubice su u ponedjeljak uveče u “sačekuši” ubili Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića. Tom prilikom jedan ubica Željko Kovačević je ubijen, dok je nekoliko sati poslije ubistva priveden Emilio Baldo. Za četvertim napadačem Benedijem Đukanovićem raspisana je potjernica.

Kovčeg sa tijelom Krunića prevezen je danas u zaprezi prepunoj vijenaca i cvijeća koju su vukla dva crna konja. A uz kovčeg su išli pripadnici njegove firme za za obezbjeđenje Sektor sekjuriti.

Opelo za pokoj duše Krunića držalo je 10 sveštenika, a jedan od sveštenika je istakao da se od njega oprapštaju u sedmici kada je Isus Hrist stradao.

“Mi se imamo čemu nadati, a to je carstvo nebesko. Razumnom čovjeku je dosta da podigne pogled i vidi sve ove ljude da zna od kakvog se čovjeka opraštamo. Mnoge je ljude zadužio bio je dio crkve i zato smo se danas svi sabrali”, rekao je sveštenik Miodrag zahvalivši se u ime porodice svima koji su došli.

U opraštajnim govorima koji su pročitani podsjetilo se da je Slaviša rođen u Banjaluci gradu koji je volio.

Prisutni su komentarisali da će ga se sjećati po djelima i stvarima koje je uradio i kako je uvijek imao vjere u ljude, i da nikada nikom enije rekao „ne“.

“Dragi naš Slaviša bio si humanitarac i biznismen koji je na sebi nosio hiljade radnika. Ostavio si pečat i prazninu, ostavio si poruku da se borimo. Neki su ti iščupali srce i dušu, ali oni nikada ne mogu biti poput tebe. Rođen si na Vaskršnje praznike i otišao si na Vaskršnji praznik”,pročitano je u oproštajnom govoru.

U isto vrijeme na paljanskom groblju Bare danas je sahranjen Žarko Pavlović.

Sahrani je, pored članova porodice, prisustvovao i veliki broj građana Pala koji za Žarka imaju samo riječi hvale.

“Dobričina naš, tuga naša, kako ode”, komentarišu neki građana koji su došli na posljednji Žarkov ispraćaj.

Iza njega su ostali supruga i maloljetni sin.

“Otišao u Banjaluku da zaradi za svoju porodicu, časno i pošteno, a vidi kako se vraća”, rekao je jedan od Žarkovih komšija.

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime