Nakon hapšenja Milana Novitovića nastupio je opšti haos. U policiji niko nije znao ko je uhapsio direktora Republičke uprave civilne zaštite RS. Sve je urađeno tako da je Novitović prvo pozvan da da izjavu u tužilaštvo da bi nakon toga bila pozvana policija da ga uhapsi, tvrde izvori Gerila info. Isti izvori tvrde i da su, da će Novitović biti uhapšen, znali Milorad Dodik, Siniša Kostrešević i pojedinci iz Republičke uprave civilne zaštite koji nisu članovi Ujedinjene Srpske.

Milorad Dodik, član Predsjedništva iz Republike Srpske osudio je hapšenje i saslušanje Milana Novitovića uz komentar da je ispitivanje Novitovića nepotrebno i da predstavlja mijšanje u izborni proces.

Povodom hapšenja Milana Novitovića oglasila se i Ujedinjena Srpska. U ovoj stranci tvrde da se u ovom slučaju radi o “prljavoj i podloj instrumentalizaciji” Republičkog javnog tužilaštva. Radi se, naglašavaju, o pokušaju da se nekoliko dana pred izbore smanji rejting i umanji rezultat Ujedinjene Srpske.

U ovoj stranci su naveli da je jasno da se pravosuđe koristi u političke svrhe a da će oni javnosti objaviti ko “podmeće” njihovim članovima bilo da se radi o domaćem ili stranom faktoru.

Nezvanično, u Ujedinjenoj Srpskoj su ogorčeni na Milorada Dodika i već najavljuju da će svojim članovima naglasiti da Dodik nema njihovu podršku na izborima, za razliku od Željke Cvijanović.

U međuvremenu, Republičko tužilaštvo završilo je sa ispitivanjem direktora Republičke uprave civilne zaštite. Advokat Milana Novitovića, Nebojša Pantić, rekao je danas da se njegov klijent sumnjiči za nezakonita zapošljavanja.

“Terete ga da je nelegalno zaposlio Branislava Zeljkovića, što je on negirao i detaljno sve objasnio na 11 stranica” rekao je Pantić za N1.

Nezvanično, hapšenja članova Ujedinjene Srpske imaju i veze sa najnovijim sukobom na relaciji Milorad Dodik- Nenad Stevandić. Dodik Stevandiću i Branislavu Zeljkoviću zamjera kontakte sa Tužilaštvom Bosne i Hercegovine i odavanje određenih informacija tom tužilaštvu, tvrde izvori Gerila info. Prije nekoliko dana objavljeno je istraživanje agencije koju vodi bivši član kabineta Željke Cvijanović. U tom istraživanju javnosti Ujedinjena Srpska stoji veoma loše. Nenad Stevanić tu anketu je na twiteru nazvao namještenom.

Milanu Novitoviću određeno je policijsko zadržavanje.

U narednim danima očekuju se nova hapšenja.

Izvor: gerila.info

 

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime