Šarović je kazao kako je danas s funkcionerima SDS-a razgovarao o sutrašnjem odlasku u Beograd na sastanak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. On je potvrdio da će sutra učestvovati na sastanaku i dati svoj doprinos.

“To je važan trenutak da se kroz dijalog čuje i naše razmišljanje o aktuelnoj situaciji u BiH”, rekao je Šarović dodajući da vjeruje kako će to biti tema koja će dominirati.

Kako kaže, do Vučića su sada dolazile verzije priče od samo jedne strane, a SDS smatra kako situaciju u BiH ne treba produbljivati, odnosno ne smiju se vršiti blokade i produbljivati kriza, što će reći na sastanku s Vučićem.

“Bit će prilike da se govori i o Deklaraciji SDA. Mi u SDS-u smo u više navrata jasno kazali da je ovaj dokument korak unazad. On je po sadržaju neprihvatljiv. Ovo nije jedina deklaracija, takvih je bilo i od drugih političkih subjekata. Takve deklaracije su uglavnom dolazile u predizborno vrijeme”, rekao je Šarović.

On je kazao da je SDS jedina stranka koja nije usvajala slične deklaracije te da će također i to reći na sastanku s predsjednikom Srbije.

Izvor: Klix

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime