U Banjaluci u toku radionica o govoru mržnje u okviru IMEP-a

A.Šu.

Jednodnevna radionica “Govor mržnje” danas se održava u Banjaluci u okviru  Programa osnaživanja nezavisnih medija – IMEP, koji provodi Centar za promociju civilnog društva i Otvorena mreža.

Jednodnevna radionica okupila je novinare, urednike i studente iz Banjaluke i potaknula  dijalog o govoru mržnje kao društveno neprihvatljivom javnom diskursu, standardima novinarskog izvještavanja, razlikama između klevete i govora mržnje, mehanizmima borbe protiv govora mržnje u javnom komunikacijskom prostoru, te pravosudnim procesima u vezi sa govorom mržnje.

Učesnici su istakli problem kontrole govora mržnje na online medijima ali i naglasili da bi novinari i mediji trebali biti angažovaniji na suzbijanju govora mržnje.

U cilju pokretanja dijaloga koji će voditi mogućim rješenjima i poboljšanju trenutne situacije u BiH, CPCD će nakon što se realizuju sve radionice, sve preporuke, sugestije i zaključke uputiti na adresu nadležnih organa vlasti.

IMEP je petogodišnji USAID-ov program koji podržava nezavisnost medija i slobodu izražavanja u BiH jačanjem održivosti medija, podizanjem kvaliteta medijskog sadržaja, izgradnjom kompetencija novinara, pružanjem pravne podrške medijima i novinarima, kao i aktivnim uključivanjem građana i građanki u medijski prostor, uz snažnu promociju nezavisnih medijskih glasova u BiH.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI