FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

U Narodnoj skupštini Republike Srpske počelo je tajno glasanje narodnih poslanika za izbor pet srpskih delegata u Dom naroda BiH.

Predsjednik NSRS, Nenad Stevandić, podsjetio je poslanike da svi imaju pravo glasa na način da znak X upisuju u kvadratić ispred predložene liste kandidata za delegate.

– Komisija za izbor i imenovanje će tehnički voditi postupak. Poslanici se prozivaju i glasaju na biračkom mjestu ovdje u sali. Komisija će utvrditi rezultate, a dodjelu mandata vrši CIK BiH kojoj će biti poslat izvještaj o glasanju – rekao je Stevandić.

On je upozorio poslanike da nije dozvoljeno bilo kakvo snimanje glasanja, ni bilo šta što bi ugrozilo tajnost glasanja.

Ilija Tamindžija, predsjednik Komisije za izbor i imenovanja, pojasnio je da je Komisija odlučila da će se listići pečatirati u sali NSRS, glasanje je  stavljanjem znaka X u kvadratić pored naziva liste, bez podebljavanja.

– Listić ne smije da ima nikakve oznake na sebi da bi bio važeći. Poslanici neka pogledaju listić, da ne bi bio nevažeći, da bismo mogli na vrijeme da ga zamijenimo. Svi listići se popunjavaju plavom olovkom koja se nalazi na glasačkom mjestu i listić obavezno mora da bude dva puta presavijen i tako ubačen  kutiju, da bi se onemogućio vid u njega. Članovi komisije biće posmatrači, nakon završetka će istresti listiće, a stručne službe NSRS će brojati listiće – rekao je Tamindžija.

Izvor: srpskainfo.com

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime