Ivan Begić uhapšen je a na teret mu se stavlja krivično djelo tjelesna povreda i oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari. Kako saznajemo Begić je pozvan na saslušanje prvo sinoć ali je poziv prolingiran za danas u 11 časova zbog njegovog odbijanja da izlazi za vrijeme policijskog časa. Kada je došao na saslušanje Begić je uhapšen.

To za Gerila info tvrdi poslanik PDP-a Draško Stanivuković. Stanivuković tvrdi da advokatu nije dozvoljen kontakt sa uhapšenim Begićem kao i da se ne dozvoljava da mu se dostavi suva odjeća. Stanivuković tvrdi da ima informacije da je Begić danas završio u službi hitne pomoći.

“Mi smo juče po pozivu nekoliko radnika fabrike BEMA otišli da vidimo i da snimimo kako radnici u punim autobusima i pored virusa korona odlaze i dolaze na posao. Radnici su nam tvrdili da se ne osjećaju sigurno. Kada smo počeli da snimamo sa javne površine prvo nam je prišao portir a zatim i još jedan radnik koji su počeli da nas vrijeđaju i da prijete. Portir je pokušao da uzme telefon Ivanu u dva navrata. Drugi put kada je pokušao Ivan je podigao ruke da se odbrani i ovaj je udario u ruke. Nakon toga su otišli ali su nastavili da nam prijete. Rekli su nam da ćemo vidjeti šta će biti ukoliko objavimo snimak i fotografije.”kaže za Gerila info Draško Stanivuković.

Fabrika BEMA, inače, jedno je od preduzeća koje i dalje radi i gdje svakodnevno više od stotinu radnika dolazi na posao. Direktor te fabrike Marinko Umičević koji je, zanimljivo, upravo iz PDP-a prije nekolio godina prešao u SNSD, tvrdio je da njegova fabrika ne može izdržati gašenje proizvodnje. BEMA je inače u vlasništvu dva privatnika iz Slovenije. Umičević je na Facebooku objavio fotografije portira koji je došao u sukob sa Begićem.

Iz banjalučke Policijske uprave za sada nismo dobili odgovore u vezi sa ovim slučajem. Stanivuković tvrdi da nikakvo djelo ne mogu dokazati Begiću čak da se može dokazati da je Begić napadnut jer postoji snimak na telefonu.

Iz fabrike BEMA su objavili i saopštenje u vezi sa čitavim slučajem.

Draško Stanivuković kaže da ima informacije da je Begiću određen pritvor u trajanju od 24 sata ali da neema nikakvog obrazloženja.

Dio jučerašnjeg incidenta pogledajte u snimku.

Izvor: gerila.info

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime