Velika akcija policije u Sarajevu, među uhapšenima i bivši pripadnik SIPA-e

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo sinoć su uhapsili dvije osobe, a za trećom se i dalje traga, potvrđeno je za Klix.ba.

Uhapšeni su Admir Arnautović (1980. godište) i pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPT) Fahrudin Gačanović koji je godinama radio u SIPA-i, a prije nekoliko mjeseci prešao u DKPT.

Policija i dalje traga za trećom metom ove akcije, a to je Adnan Maglić. Za njim je raspisana operativna potraga jer nije zatečen na adresi stanovanja.

Arnautović i Maglić se terete za krivična djela organizovani kriminal u vezi s neovlaštenim prometom opojnim drogama, dok je Gačanović osumnjičen za krivično djelo “povreda tajnosti postupka” i to u vrijeme dok je bio pripadnik SIPA-e.

Iz DKPT za Klix.ba su kazali da snažno podržavaju tužilaštvo i policijske agencije u sprovođenju zakona i svim radnjama koje poduzimaju protiv osoba koje krše zakon.

Tokom akcije izvršeni su pretresi i hapšenja pod nadzorom Tužilaštva BiH.

“Na osnovu naredbe Suda BiH izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Kantona Sarajevo, na kojima su pronađeni i privreemeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnih djela”, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Ova akcija je, prema prvim informacijama, samo jedna u nizu koju sprovodi posebni tim MUP-a koji je formirao komesar Nusret Selimović. Oni su u svakodnevnom kontaktu s FBI-jem i Europolom uz čiju pomoć mjesecima dekodiraju kriptovane telefone i razmjenjuju podatke o kriminogenim osobama.

Izvor: Klix

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI