AJKUNIĆ PREKUCAO IGRICU: Kako bi zaposlio IT operatera iz pravilnika izbacio „poznavanja rada na računaru“

Nakon poslanika što na pauzama sjednica mijenjaju nacionalnost, održavanja nevidljivih kongresa kojima se vrše pučevi u strankama, sada smo dobili i općinskog IT operatera koji ne zna raditi na računaru

Imate želju da radite u općinskoj upravi a nemate završenu školu? Hoćete da se okušate kao vozač u općini a nemate položen vozački? Želite da se prijavite na konkurs koji uslovljava rad na računaru a da ne znate raditi na računaru?

Nikakav problem, samo pratite javne oglase Općine Bugojno i vaš san možda ispuni Hasan Ajkunić, SDA-ov načelnik Općine Bugojno, za kojeg legenda kaže da vatru može da pretvori u vodu, drvo u kamen, pa čak i da vas zaposli u lokalnoj upravi ako se, recimo, potpisujete prstom.

Ajkunić je vlastitu genijalnost demonstrirao nedavno, krajem jula, kada je izmijenio općinski pravlnik o Stručnoj službi zbog jedne tričave nepogodnosti. Naime, Općini je zatrebao IT (kompjuterski) operater za unos administrativnih podataka, pa je Ajkunić, da bi zaposlio jednog takvog, izmijenio Pravilnik u kojem je izbacio dio „poznavanje rada na računaru“.

Foto: Faksimil genijalno osmišljenog Pravilnika

Dobro ste pročitali. Da bi zaposlio osobu XY kao IT operatera, koju sigurno ne poznaje, i koja sigurno nije bliska stranci, i s kojom sigurno nema ništa, načelnik Ajkunić je izmijenio općinski pravlinik, jer mu za poslove rada na računaru ne treba službenik koji zna raditi za računaru.

Tako smo nakon poslanika što na pauzama sjednica mijenjaju nacionalnost, parlamentaraca koji mjesecima primaju plate za sjedenje kod kuće, održavanja nevidljivih kongresa kojima se vrše pučevi u strankama, prekucali igricu i dobili općinskog IT operatera koji ne zna raditi na računaru.

Ali samo nek’ ne puca.

Almedin ŠIŠIĆ
Almedin ŠIŠIĆ
Bosanskohercegovački novinar, glavni i odgovorni uradnik portala Inforadar.ba

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI