Američka ambasada u BiH kritikovala SDA

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini kritikovala je Stranku demokratske akcije uputivši ovu partiju na to da bi se trebala ponašati u skladu s proklamovanim ciljevima.

“Čitamo sa zanimanjem tvrdnje iz SDA da ta partija dijeli iste ciljeve u BiH kao i Sjedinjene Države, Evropska unija i Visoki predstavnik: izgradnju funkcionalne demokratske države i stabilnih institucija i osiguravanje vladavine prava”,  navodi se u izjavi iz Ambasade objavljenoj na zvaničnom Twitter nalogu.

“Ako SDA dijeli ove ciljeve sa Sjedinjenim Državama, stranka i njeni funkcioneri ne bi trebali da pokušavaju blokirati ili ometati istrage korupcije; oni ne bi doprinosili disfunkcionalnosti Federacije BiH i ne bi preferirali retoriku podjela umjesto smislenih pokušaja pomirenja”, naglasili su iz US ambasade u BiH dodajući da Sjedinjene Države ne favorizuju ni jednu političku opciju ili etničku grupu u BiH.

“Mi podržavamo narode ove zemlje – Bošnjake, Srbe, Hrvate i Ostale i podržavamo politike koje će donijeti bolju budućnost građanima BiH”, zaključili su u ambasadi Sjedinjenih Država u BiH.

 

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI