Prošlo je više od dvije godine otkako je tadašnji, a i sadašnji premijer Federacije BiH Fodil Novalić svima dao do znanja, izjavivši da Vlada FBiH mnogo ulaže u puteve i autostrade, ali da se to ne vidi na pravi način i da će to vidjeti svako ko to hoće da vidi, nakon čega je prema referentnim analizama iz centrale SDA Bosna i Hercegovina konačno izašla iz recesije.

Naš premijer, inače poznat po hrabrim strategijama i istim takvim izjavama, imao je sjajan plan po kojem svjetini koja se ne razumije ne bi dozvolio da obesmili sami proces gradnje dionica te je tako Fodil, uz dogovor sa partnerima iz HDZ-a, poznatim po specifičnih tehnologijama, olučio da primijeni misteriozni način gradnje autoputeva.

Za Fodila Novalića je više-manje poznato da je prvi čovjek u Bosni i Hercegovini koji je otkrio da narod glumi žrtvu iako dvaput dnevno kaladontom pere zube i svake večeri sa upaljenim svjetlom gleda televizor, a istovremeno kuka kako nema najophodnijih uslova za život, u što čovjek Fodilovog kova nije povjerovao tek tako lako jer malo manje je poznato da je naš federalni premijer prošao bos kroz trnje i kamenje da bi danas postao to što jeste, ali štagod da je danas uvijek je bio ono što je oduvijek i bio, ako me shvatate.

Čovjek koji posjeduje 80 odijela i 200 kravata, a uvijek hoda u farmericama je dokaz da ga moć i slava nisu promijenili. Legenda kaže da je nakon preseljenja iz Gradačca u Saraj’vo, baš kada se pričalo da ima mnogo gladnih po Saraj’vu, Fodil Novalić kraj kontejnera ispred svoje zgrade ostavljao ostatke hrane, odvajajući od svojih i supruginih usta, kako bi pokazao svoju humanu stranu prema gladim, ali i onim nezahvalnim gađanima.

Ali da se vratimo temi.

Iako je zloglasni Bermudski trokut jedna od najvećih misterija svijeta koja zbunjuje znanstvenike desetljećima, autoputevi Fodila Novalića su na dobrom putu da preuzmu bermudsku slavu i primat. Dok u Bermudskom trokutu misteriozno nestaju brodovi i avioni, zahvaljujući Novalićevim autostradama u Bosni i Hercegovini nestala je evropska recesija!

Prema riječima premijera naprednijeg dijela Bosne i Hercegovine, upravo sada dok ovo čitate Evropom hara teška recesija, a mi u BiH je nismo osjetili zahvaljući gradnji autoputeva u koje se mnogo ulaže, ali se to ne vidi i samim time svi građani Bosne i Hercegovine žive u bezbrižnom blagostanju, samo što to ne osjete.

Štaviše, Fodil Novalić je najavio da će se što prije krenuti u gradnju novih dionica autoputeva i od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) uzeo kredit u iznosu od 200 miliona eura, jer dosadašnji prihodi od akciza i putarine nisu dovoljni ni za pokrivanje troškova svadbe sina nekog malo većeg člana stranke.

Adnan Terzić, direktor JP Autoceste FBiH, je već iznio plan po kojem je planirano da se svakih mjesec dana izgradi po kilometar makadamskog puta namijenjenog za konjske zaprege, a ostatak novca od EBRD-a članovi vladajućih stranaka će iskoristiti za asfaltiranje puteva do svojih šupa od vikendica razasutih po bosanskohercegovačkim vrletima te poručio svim patriotima koji su ostali u zemlji, za razliku od onih kukavica i pobjegulja na trusni zapad, da se ne brinu i da će u rekordno kratkom roku dobiti puteve koje su do sada mogli vidjeti samo u western filmovima!

I tim povodom je Fodil Novalić već najavio postavljanje novog kamena-temeljca za istu dionicu autoputa za koju je već dvaput postavljao kamen temeljac, po istoj onoj tehnologiji po kojoj je građen gornji sloj asfalta u Brezi, i svim zlobnicima koji i dalje ne vide rezultate rada najbolje vlade do sada poručio da će, uprkos svemu, postaviti stotine kamena temaljaca sve dok građani napokon ne osjete da Vlada FBiH radi za njihovu dobrobit samo što to oni još nisu osjetili, a pitanje je dana kada će da osjete.

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime