Članovi grupe “Pravda za Davida” okupili su se ispred Parlamenta Bosne i Hercegovine uoči današnje javne diskusije pod nazivom “Pravo na pravdu” na kojoj učestvuje i ekspert EU za pravosuđe Rajhard Pribe.

Kako su naveli, sinoć je iz Banja Luke za Sarajevo krenuo autobus sa članovima grupe koji su jutros ispred Parlamenta nosili transparente.

Podsjećamo, Pribe je angažovan nakon neriješenih slučajeva ubistva Davida Dragičevića iz Banja Luke i Dženana Memića iz Sarajeva. Njegov izvještaj trebalo bi da sadrži konkretne policijsko-pravosudne preporuke i nedostatke koje bi trebalo ukloniti iz bh. sistema, te na koji način ojačati povjerenje građana u vladavinu prava.

Ifet Feraget, advokat porodica Dragičević i Memić, nedavno je tim povodom “Nezavisnim” rekao da je jasno da su slučajevi “Memić” i “Dragičević” kompromitovali bh. Pravosuđe, ali i Visoki sudski i tužilački savjet koji bi, kako kaže, trebalo da djeluje kao regulatorno tijelo.

“Ono što mene još konsternira i frapira jeste nevjerovatna činjenica da ama baš nikakve reakcije nema iako je toliko vremena prošlo”, rekao je Feraget.

 

Radio Sarajevo

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime