Ona će na toj funkciji zamijeniti Zinetu Bogunić koja je krajem jula zvanično podnijela ostavku.

Buljugić je po zanimanju magistrica bioloških nauka, a rođena je 1975. godine u Sarajevu. Od 2003. godine radi kao profesorica biologije u sarajevskoj Drugoj gimnaziji. Godinu (2003. – 2004.) je radila kao asistentica na Medicinskom fakultetu u Sarajevu na predmetu biologija s humanom genetikom.

Od 2009. do 2011. godine radila je kao saradnica na Institutu za genetičko inžinjerstvo i biotehnologiju (laboratorija za forenzičku genetiku).

Nakon toga je radila na projektima u okviru Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS.

Treba istaći da je od 2004. do 2008. godine bila vijećnica Općinskog vijeća Centar te da je bila i članica Stranke demokratske akcije. Na novu funkciju će biti izabrana kao nestranački kadar.

Saznajemo da je premijer KS Edin Forto ime buduće ministrice poslao u proceduru i da će ona do kraja dana biti predložena da zamijeni Bogunić.

Podsjetimo, Bogunić je na funkciju ministrice izabrana kao nestranački kadar, ali iz kvote ministarstava koja su pripala političkoj stranci Narod i pravda.

Kamen spoticanja definitivno je bio segment visokog obrazovanja, ali i dešavanja na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Bogunić se ranije u nekoliko navrata nije složila s predsjedavajućim Skupštine KS Elmedinom Konakovićem i rektorom UNSA Rifatom Škrijeljem, a koji su se u posljednje vrijeme posebno aktivirali da bi spriječili izbor Semre Čavaljuge za dekanesu Medicinskog fakulteta UNSA.

Izvor: Klix

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime