GORAN SUVARA IZ ZATVORA: Vi ste me osudili, samo otkud mi zajedno, gospodo!?

U pismu iz zatvora, koje je dostavljeno redakciji portala “Istinito”, Goran Suvara navodi detalje svoje saradnje sa predstavnicima Vlade RS, SNSD-a, RTRS-a, vlasnikom “Grand trejda” Milom Radišićem u vrijeme građanskih protesta protiv izgradnje poslovnog objekta u Picinom parku i ostalima.

Suvara se nalazi na izdržavanju šestogodišnje zatvorske kazne u KPZ Bijeljina, a u otvorenom pismu podržava grupu građana “Pravda za Davida” i teško optužuje nosioce vlasti u Republici Srpskoj i pojedince sa kojima je, kako navodi, sarađivao.

Goran Suvara osuđen je julu 2016. godine u Okružnom sudu u Banjaluci na šest godina zatvora zbog pet razbojničkih krađa počinjenih na području Glamoča tokom rata. Ovaj sudski proces, nakon više od 20 godina od počinjenja djela, odvijao se munjevitom brzinom, jer je očito bio cilj da Suvara što prije bude uklonjen iz javnosti kao nezgodan svjedok.

Pismo prenosimo u cjelosti i bez ikakvih intervencija redakcije:

Davide, Davore, Jovane, Gorane…

Svi smo mi ubijeni. Ubili su nas samo zato što smo nešto vidjeli, znali, čuli. Ja sam ubijen, odnosno biću ubijen, jer znam i imam dokaze za kriminal tajkuna bliskih vrhu vlasti.

Ubiće me kao Davida, planski. Papiri o smrti već spremni, nalazi gotovi, prirodna smrt. Jedina razlika sa zadesnom smrti, ishod isti – mrtva usta ne govore.

E tu ste se zeznuli strašno, ova usta i mrtva pričaju i vi to znate!

Kada ste ubijali Davida niste razmišljali da anđela nije moguće ubiti, vaskrsnuo je na trgu u centru Banje Luke.

Ko ima pravo ubiti dijete? Pa oni koji misle da su bogovi. Poslije sve pokriju anketnim odborom, tako to oni rade.

Ali, imam ja. Ja koji pitam sve vas, Milu Radišića posebno.

Radišiću, jesi li naručio ubistva Vulićeve djece riječima: “Djecu treba, opasniji su od Željka i sandre.”!? Reci da nisi, samo reci!

Kažu vama – institucije rade svoj posao. Šta je to njihov posao?! Prikrivanje pljačke, ubistva, čuvanje tajkuna.

Zar niste mene čuvali? Siniša Mihailović mi donosio novac u N. Sad. Reci, Siniša, koliko je bilo para. 40.000 evra.

Zar se niste svi čuli samnom – Lukač, Luka Petrović, Dževad Galijašević…

Siniša, jesi li predao dokaze o kriminalu Mile Radišića predsjedniku Dodiku? Nisi, jer ucjenjuješ istog, prijetiš Lukačem. OK. I on je prijetio meni. A samo recite da lažem i onda ide sve!

Krili ste Radišića i svi bili u kontaktu s njim. Je li tako, Srebrenka Golić, lažem li!?

Davore, ja ne znam ko je ubio Davida. Znam da su oni. Vama na Trgu želim reći – Stop ubijanju naše djece. Stop krađi, pljački.Bilo ko da priča o kriminalu, ubijen je kao David, kao Vukelić.

Da, znam. Poslije ovoga vi ćete reći – Suvara je presuđeni kriminalac. Da, vi ste me osudili, samo otkud mi zajedno, gospodo!?

Zar nisam ja uređivao IP Radio-televizije RS. Mihailović Siniša će potvrditi da smo zajedno satanizovali Mektića, fabrikovali afere tipa lažne diplome Mektića. Ja sam rekao da se na RTRS dovede Mato Đaković, ja sam rekao da se kupi ATV BL. Ako Siniša ne potvrdi, ja imam dokaze, a dokaz je i Ljilja Arbutina. Ja sam joj poslao TV ekipu.

Vi na Trgu ne borite se samo za Davida. Borite se protiv zla i meni u Bijeljinu pošaljite taj anketni odbor i eto pravde za Davida, pravde za sve.

Davore Dragičeviću, tebe molim ne odustaj. Čuvaj moju porodicu na zemlji, a ja ću tvoga Davida na nebu.

Pravda za Davida – pravda za sve!

Goran Suvara, svojeručno

P.S.

Onoga dana kada se ne javim porodici, ubili su me!

Istinito

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI