Hit na mrežama: Dačić sjedi sve dok ga Vučić ne pogleda

Jučer je u Skupštini Srbije Aleksandar Vučić položio zakletvu i započeo svoj drugi mandat na funkciji predsjednika Republike Srbije.

Inauguraciji je prisustvovalo kompletno političko rukovodstvo Srbije, patrijarh Porfirije i drugi vjerski službenici kao i delegacija iz BiH predvođena Miloradom Dodikom.

Kada je Vučić održao govor i položio zakletvu, svi u skupštinskoj sali su ustali i počeli aplaudirati, osim predsjednika srbijanskog parlamenta Ivice Dačića.

Dačić je ostao u fotelji do trenutka kada se prema njemu okrenuo lider Srbije nakon čega je i predsjednik SPS-a “skočio na noge”. Ovaj trenutak je već postao viralan na društvenim mrežama.

Zašto Dačić odmah nije ustao ostat će nepoznato, no odavno se spekuliše da odnosi između njega i Vučića nisu idealni jer se Dačić istinski zalaže za interese Rusije, posebno u vrijeme rata u Ukrajini, dok Vučić i dalje uspješno balansira između Moskve i Zapada.

Također, Ivica Dačić odavno ima ambiciju postati premijer Srbije, no pitanje je da li će mu Vučić dati podršku u tome jer je poznato da tu želi ostati Ana Brnabić, inače Vučićeva desna ruka.

Izvor: Klix

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI