KAKO SE ODBRANITI OD KORONE: Banjalučka sutkinja se zaključala u kancelariju i nikoga ne pušta unutra

Sutkinja Osnovnog suda u Banjaluci Tatjana Čorni ozbiljno je shvatila pooštrene epidemiološke mjere u ovoj pravosudnoj instituciji i BiH uopšte, ali i svojim postupkom nasmijala radne kolege i advokate koji prolaze do njene kancelarije, ili namjeravaju da u nju uđu, ali ne mogu.

Naime, sutkinja Čorni je na vratima kancelarije zalijepila „obavještenje“ da su ona i daktilografkinja u kancelariji, ali da zbog rizika od zaraze neće otvarati vrata nikome.

Kolege iz suda tako su obaviještene da sutkinju Čorni mogu kontaktirati telefonom preko lokala, dok je strankama, njihovim punomoćnicima i advokatima, naređeno da joj se obraćaju – pismenim putem.

Foto: Obavještenje sutkinje Čorni koje nasmijava sve koji prođu pored njene kancelarije

„Ovo je pomalo komična situacija, ali svi mi drugačije reagujemo kada dođe do neželjenih situacija, kao što je ova sa korona virusom. Očigledno je da se koleginica Čorni na svaki način želi zaštiti da joj virus ne uđe u prostoriju, pa to treba i poštovati, iako sve djeluje kao da je iz nekog skeča sa Nadrealistima“, izjavio je banjalučki advokat, koji je zamolio da mu ne navodimo ime.

Inforadar se obratio upitom i Osnovnom sudu u Banjaluci kako bismo utvrdili šta je bio motiv sutkinje Čorni da na ovaj način „obavijesti“ moguće posjetioce.

Iz Osnovnog suda su odgovorili da je „u toku naredba predsjednika Suda o pojačanim mjerama za suzbijanje širenja Covid 19“.

„U Osnovnom sudu u Banjaluci je po naredbi predsjednika Suda naloženo pojačanje mjera zaštite za suzbijanje širenja COVID 19, u kojoj je naloženo da su svi zaposleni i stranke dužni nositi zaštitne maske preko usta i nosa, držati mjeru fizičkog rastojanja od najmanje dva metra, uz obavezno korištenje sredstava za dezinfekciju. Strankama se dozvoljava kontrolisan, uz proceduru smanjenog istovremenog ulaska više lica, ulazak u zgradu Suda  (ukupan broj lica – najviše 12 lica mogu boraviti u holu prijema pošte), zatim uz strogo kontrolisan protok stranaka za pristup ročištima u sudnicama, uz pojačan COVID 19 nadzor od službe obezbijeđenja, te prethodne najave dežurnom portiru i pripadnicima Sudske policije RS“, objasnili su iz Osnovnog suda u Banjaluci.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije radno vrijeme je skraćeno od 8 do 14 sati.

„Dežurne službe smjenjuju se prema dogovorenom rasporedu u vremenskom periodu od 14 do 16 sati radi obavljanja administrativnih tekućih poslova suda“, zaključili su iz Kancelarije za odnose s javnošću Osnovnog suda u Banjaluci.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI