Karadžić napisao poruku nakon presude, spominjao majke i izrode

Marko Sladojević, advokat i član tima odbrane Radovana Karadžića, pročitao je u izjavi za RTRS poruku koju je nakon presude napisao ovaj na doživotni zatvor osuđeni ratni zločinac.

“Žrtva koju ja podnosim manja je od drugih. Hiljade mladića je svojim životima izgradilo RS. Mnogi su poslijeratni invalidi, a najveću žrtvu podnijele su majke čiji su sinovi, često jedinci, dali život za slobodu srpskog naroda. To su istinske žrtve”, rekao je Karadžić.

On je istakao da ova “jalova osveta” Haškog suda njemu, kao starcu, ne može ništa.

“Nismo se predavali ni kad je bilo teže, pa ovako utamničen neću prestati da se borim za istinu o našoj pravednoj borbi u ratu koji nam je nametnut i u kojem su stradala sva tri naroda”, naveo je Karadžić.

Zločinac Karadžić je rekao da u svakom ratu, a naročito ovom “izrodi počine zločine, koje je naša država, ako je znala, osuđivala i procesuirala”.

“Mi smo se časno borili za slobodu i jednakost srpskog naroda u BiH. Zato uvijek i svuda budimo dostojanstveni, ne mrzimo druge i ponosno čuvajmo ono što je iznad svih nas – našu Republiku Srpsku”, napisao je Karadžić.

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izrekao je jučer prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću drugostepenu presudu kojom ga je osudio na kaznu doživotnog zatvora.

Izvor: Fokus

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI