Košarkaši BiH desetkovani otkazima dočekuju Francusku punu zvijezda

Francuska je lider grupe sa sve četiri pobjede i već se plasirala u drugu fazu kvalifikacija, dok se naša selekcija nalazi na trećem mjestu s omjerom 2-2.

Francuzi su u ovom susretu apsolutni favoriti i sve osim njihove uvjerljive pobjede dvocifrenom razlikom bi bila velika senzacija.

Naime, gosti su u Tuzlu stigli s velikim zvijezdama te će protiv BiH igrati Nando de Colo, Nicolas Batum, Rudy Gobert, Evan Fournier, Boris Diaw, Thomas Heurtel i Fabien Causeur…

S druge strane, iz (ne)opravdanih razloga u našoj selekciji neće biti Džanana Muse, Jusufa Nurkića i Nemanje Gordića, dok su povrijeđeni Andrija Stipanović, Milan Milošević… Od udarnih igrača praktično će igrati samo kapiten Elmedin Kikanović i Edin Atić te će selektor Duško Vujošević imati velike probleme odrediti 12 igrača koji će istrčati na parket na zagrijavanju.

Naša selekcija još uvijek ima šanse plasirati se u drugi krug kvalifikacija s obzirom na to da ima dvije pobjede prednosti nad Belgijom s kojom igra u posljednjem kolu 2. augusta. BiH se može kvalifikovati i već nakon ovog kola ukoliko Rusija savlada Belgiju.

Susret BiH – Francuska igra se večeras u 20:30 sati.

Izvor: Klix

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI