Magazinović podnio ostavku na funkciju predsjednika GO SDP-a: Osjećam bol zbog Srebrenice

Saša Magazinović je podnio ostavku na funkciju predsjednika Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH.

“Nastavit ću davati svoj doprinos SDP-u jednakim intenzitetom kao i do sada. Ova odluka ima veze samo sa mnom i nije dio ničega što bi mogli drugačije interpretirati”, objavio je Magazinović na Facebooku.

Navodi da ga njegovo ime nikada nije sprečavalo da kao i svaki drugi čovjek zdravog srca i uma osjeća ogromnu bol zbog Srebrenice.

“Isto tako me nikada pripadnost nekoj grupi nije sprečavala da razlučim dobro od lošega, pa i onda kad je loše tu, među nama. Ovaj put loše je među nama”, ocijenio je Magazinović.

Ocijenio je da su greške bile velike i da borba za njihovo ispravljanje mora biti mnogo veća.

“Moja odgovornost je moralna. Bez ikakve namjere, bez ikakve želje – u trenucima kada čovjek vodi svoje borbe i proživljava vlastite gubitke, dogodi se da ostavi otvoren prostor koji je do tada štitio”, naveo je.

Dodaje kako se moramo učiti odgovornosti i kako moramo konzumirati evropsku demokratsku kulturu.

“Ne smijemo se praviti da nas se ne tiče. Trebamo prestati okretati glavu od problema. Kada se dese krupne greške, nije baš da se možemo ponašati kao da je sve u redu”, ističe.

Poentirao je da zbog toga podnosi ostavku na funkciju predsjednika Glavnog odbora SDP-a BiH.

“To je jedini smislen i odgovoran potez koji mogu učiniti u ovom trenutku, budući da cijelu svoju političku karijeru insistiram na odgovornosti kako onih koji griješe i čine loše tako i onih koji nečinjenjem sudjeluju u tome. Pa makar ta odgovornost bila moralna.”

Klix.ba

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI