Ministarstvo pravde BiH o hapšenju Salka Zildžića

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine (MPBiH), do ovoga trenutka, nije zaprimilo nikakvu službenu informaciju od Republike Srbije u vezi s hapšenjem Salka Zildžića, zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, rečeno je Feni u ovom ministarstvu.

U odgovoru na upit u vezi s ovim slučajem, iz Ministarstva pravde BiH pojašnjavaju kako ovo ministarstvo, inače, “ne poduzima samostalno nikakve radnje kada su u pitanju ovakvi slučajevi, već isključivo postupa na zahtjev nadležnih pravosudnih tijela, bilo Bosne i Hercegovine, bilo druge države”.

Podsjetimo, zastupnik u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta i predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla Salko Zildžić uhapšen je početkom ove sedmice na Graničnom prijelazu ‘Bajina Bašta’, jer je srbijanska policija prilikom pretresa automobila kojim je putovao pronašla pištolj i municiju.

U međuvremenu mu je Viši sud u Užicu odredio jednomjesečni pritvor, a sumnjiči se za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Postupak u ovom slučaju provodi Više javno tužilaštvo u Užicu.

FENA

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI