Pred Apelacionim vijećem Suda Bosne i Hercegovine danas će biti iznošenje žalbe Tužilaštva BiH na prvostepenu presudu kojom su Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović, oslobođeni da su djelovali kao organizirana kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8.2.2016. godine, uslijed kojih povreda je preminuo.

Konačna presuda

Pravni zastupnik porodice Memić, Ifet Feraget pojasnio je da Apelaciono vijeće može prvostepenu presudu potvrditi ili je odbaciti odnosno narediti ponovno suđenje, ali ne pred Vijećem Suda BiH već Apelacionim vijećem. U konačnici to će biti konačna presuda u ovom predmetu.

Pred samo ročište pozvali smo Muriza Memića, oca stradalog Dženana koji nam je kazao da smatra da presuda treba biti poništena.

 

“Tužioci će iznijeti žalbu. Mogu samo da kažem da je kriminal ono što je Branko Perić uradio. Kada sam čitao presudu na šta se sve pozivao i kako je stajao u zaštitu Alise Mutap, samo sam kazao ovo je kriminal. Smatram da Perić nije izrekao presudu, on je samo pročitao. Njemu je ono neko napisao”, kazao je Memić.

 

Danas iznošenje žalbe

Potom je dodao:

“Vjerujem da ima čestitih ljudi i da bi presuda trebala biti poništena. Dženan je ubijen, a sada hoćemo li saznati kako je ubijen. Alisa Mutap je bila tu noć sa njim, ona zna. Mene samo zanima poruka iz Dženanovog telefona sa kim se ona trebala sastajati”, kazao je Muriz Memić.

Između ostalog, kazao je da je ovo više nije samo slučaj “Memić”, nego borba za pravnu državu.

“Borimo se da oslobodimo građane od korumpiranog zla, nečasnih sudija i korumpiranih policajaca. Ovo je bukvalno borba za slobodu. Branko Perić je kazao da se brišu snimci vikendom ko dolazi u hotel, a snimak je obrisan ponedjeljak, utorak… Niz nebuloza je navedeno. Vidjet ćemo…”, kazao je Memić za Raport.

Izvor: raport.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime