Načelnik Šipova primitivno vrijeđao novinare i prijetio im seksualnim nasiljem

Ekipa istraživačkih novinara sa portala Naratorium razgovarala je sa načelnikom Šipova, Milanom Kovačem, članom SNSD-a koji ih je u telefonskom razgovoru nastalom nakon njihove objave članka o JP Šume RS najprimitivnije izvrijeđao.

Harun DInarević i Alena Beširević, koji su bili na meti Kovačevih uvreda objavili su snimku razgovora, a njihovo objašenjenje kako je snimka nastala prenosimo u cijelosti.

“Danas me u 12:17 sati nazvao čovjek koji se predstavio kao Milan Kovač, načelnik općine Šipovo. Ne mogu tvrditi da je s druge strane ovog bizarnog poziva doista bio Milan Kovač, načelnik od Šipova.  Nekolicina kolega koje su preslušale snimak i ponudile mi laičko vještačenje audiozapisa, slažu se da čuju glas Milana Kovača. Poziv je, jasno mi je, motiviran našim istraživačkim člankom “Šume Republike Srpske” u službi Dodikovog finansijskog i političkog blagostanja u kojem, između ostaloga, pišemo i o poslovnom carstvu njegove obitelji izgrađenom na šipovskom drvetu.

Iako Kovač tvrdi da ga nismo saslušali, u prilogu su screenshoti mailova koje mu je kolegica Ingrid Gercama, kao članica našeg novinarskog istraživačkog tima,  poslala u razmaku od dva dana, tjedan prije naše posjete Šipovu. Jedan od mailova je bio na našem jeziku. Vjerujem da ne trebam upozoravati na eksplicitnost sadržaja.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI