NAKON NEUSPJELE SMJENE MEKTIĆ PORUČIO DODIKU: Postali ste vlast koja ubija svoje građane i ušutkuje novinare

Piše: A. ŠUŠNJAR

Na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH tokom glasanja za dnevni red skinuta je tačka koja se odnosi na smjenu ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića. Zahtjev za smjenu Mektića podnijeli su poslanici SNSD-a i DNS-a zbog, kako kažu, neadekvatnog odgovora ministra na povećan priliv migranata u BiH.

Nakon što je ova tačka skinuta sa dnevnog reda ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić obratio se medijima i istakao  da je došao trenutak da građani napokon kažu kako im je dosta SNSD-ove diktatorske vlasti koja je počela da ubija svoje vlastite građane i ušutkuje novinare.

„Narod će poslije izbora morati progledati. Od mene niko neće napraviti čovjeka koji se ne bori protiv kriminala i korupcije. Građani će  7. oktobra raščistiti s dosadšnjom praksom, jer u zatvoru moraju završiti oni koji su građane doveli u ovakvo stanje kojemje poniženo ljudsko dostojanstvo. Mene što se tiče, oni neka podnose inicijative svaki dan, jer to me apsolutno ne interesuje. Nikakva njihova bijedna inicijativa ne može me natjerati da drugačije mislim, a posebno da šutim”, kazao je Mektić.

On je komentarisao i obraćanje predsjednika Kluba SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staše Košarca koji je kazao kako su njegovu smjenu spriječile probosanske stranke.

“Zar Bošnjaci i Hrvati koji su glasali za to nisu ljudi? To je maliciozno i segregacijski. To je kontinuitet njihove politike”, rekao je Mektić. Mektić je još dodao da vlast u RS-u na čelu sa Dodikom stvara atmosferu straha i linča u RS i da su zbog toga svi ugroženi, posebno novinari.

“Rezultat njihove vladavine su i napadi na novinare. Nakon što je pretučen novinar BN TV Kovačević Dodik je licemjerno otišao da ga posjeti. To je vlast koja je počela da ubija svoje građane. Dodik je obični miš. Da je hrabar bio bi ovdje za vrijeme rata i ne bi švercao naftom i cigaretama. Hrabar je samo kada treba da blebeće”, kazao je Mektić.

Poslanici SNSD-a i DNS-a neće učestvovati u nastavku sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zbog skidanja sa dnevnog reda zahtjeva za smjenu ministra sigurnosti BiH.

Šef Kluba zastupnika SNSD-a Staša Košarac rekao je da politički subjekti iz FBiH pod patronatom Bakira Izetbegovića upravljaju procesima u institucijama BiH zahvaljujući kadru Saveza za promjene.

“Mi nećemo učestvovati u nastavku ove sjednice jer je potpuno jasno da se sa tri glasa iz RS-a odluke donose kako odgovara kontaminiranoj obavještajnoj zajednici Bakira Izetbegovića”, rekao je Košarac.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI