NEZADOVOLJAN ISTRAGOM: Davor Dragičević raspustio advokatski tim, zadržao samo Ferageta

A.Š.

„Advokatski tim više ne postoji, jer sam ga raspustio, ostao je samo gospodin Ifer Feraget“, potvrdio je danas Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića.

On je rekao da se potvrdilo sve što je govorio prije sedam, osam mjeseci.

„Ko je koga ovdje i zašto poslao? Situacija je ozbiljna, država stoji iza ubistva Davida Dragičevića, to je jasno svima. Kuća Velibora Janjetovića nema nikakve veze sa ubistvom Davida Dragičevića, ubice sjede u tužilaštvu“, rekao je Davor Dragičević, ističući kako je svjestan toga šta govori.

On se zahvalio ostalim članovima advokatskog tima „jer do sada nisu ništa uradili, već samo odvukli predmet u drugom smjeru“.

„Sve ono što sam govorio, nisu me slušali. Znam ko je zašto došao i kojim putem“, dodao je Dragičević, ističući sa ima puno povjerenje u advokata Ferageta.

On je izrazio ogorčenje što je advokatski tim danas ušao u tužilaštvo a da on za to nije znao, već je saznao preko svojih veza.

Unazad nekoliko mjeseci, slučaj teškog ubistva Davida Dragičevića preuzeo je međunarodni tim advokata, u kojem su, osim Ferageta, bili i poznati zagrebački advokat Anto Nobilo, te Duško Tomić i Zora Dobričanin-Nikodinović.

Od danas će Davora Dragičevića zastupati samo Ifet Feraget, koji je inače i advokat porodice ubijenog Dženana Memića.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI