Nezavisni blok: Raspravu o Izvještaju EK ne žele oni koju su BiH doveli na začelje Evrope

Politička stramka “Nezavisni blok” saopštila je da o poražavajućem Izvještaju Evropske komisije u BiH na današnjoj sjednici Predstavničkog doma parlamenta BiH nisu željeli raspravljati “oni koji su BiH svojim katastrofalnim politikama doveli na samo začelje Evrope”.

Deveta hitna sjednica Predstavničkog doma, sa samo jednom tačkom dnevnog reda i to onom najvažnijom – koja se tiče budućnosti BiH i svih njenih građana, završena je prije nego što je i počela, a osim parlamentaraca o poražavajućem Izvještaju EK o BiH niko nije želio raspravljati, navodi se u saopštenju.

Iz “Nezavisnog bloka” napominju da se niti jedan član Predsjedništva BiH, Savjeta ministara, kao ni njegov predsjedavajući Denis Zvizdić, “kome je i uručen originalni primjerak o katastrofi BiH”, nisu pojavili na vanrednoj sjednici, “što zaslužuje svaku osudu”.

U saopštenju se dodaje da je rasprava o pitanju, koje je u ovom trenutku ključno za BiH, prošla bez onih koji su jedini upoznati o svim činjenicama, podacima i razlozima zbog kojih je BiH samo ispred Kosova i Metohije na zapadnom Balkanu.

“BiH teži ulasku u EU, ali iz dana u dan postaje sve očiglednije da vladajuće elite u BiH nemaju to za cilj”, navodi Nezavisni blok.

Izvor: Srna

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI