NEZVANIČNI NEPOTPUNI REZULTATI IZBORA: Bećirović, Komšić i Cvijanović novi članovi Predsjedništva BiH

Prema dosadašnjim nezvaničnim rezultatima, novi članovi Predsjedništva BiH su kandidat ujedinjene opozicije Denis Bećirović iz SDP BiH, Željko Komšić (DF) i Željka Cvijanović (SNSD).

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić večeras se obratio iz izbornog štaba ove stranke, poručivši da je “BiH prvi put nakon rata dobila člana Predsjedništva BiH koji ne dolazi iz etnonacionalne stranke.”

Iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika, na razmjerno malom uzorku, objavili su da njihova kandidatkinja za članicu Predsjedništva BiH Željka Cvijanović ima dvostruko veću podršku od glavnog protukandidata Mirka Šarovića, predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS).

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović rekao je kako, na osnovu trećine izbrojanih glasova za predsjednika Republike Srpske (184.730 glasova), Jelena Trivić (PDP) ima 98.624 glasa, a Milorad Dodik 84.212 glasova.

Portparol SNSD, Radovan Kovačević, osvrnuo se na posljednje obraćanje predsjednika PDP, Branislava Borenovića, koji je rekao da Jelena Trivić vodi u odnosu na Milorada Dodika, te ga pozvao da “ne obmanjuje građane”.

Na Opštim izborima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH izlaznost iznosi 50 odsto ili 1.644.044 od ukupnog broja birača, saopštio je CIK na konferenciji za novinare.

U Republici Srpskoj glasalo je 638.076 birača ili 53 odsto, u FBiH 973.653 birača ili 48 odsto, dok je u Brčkom distriktu glasalo 32.315 birača ili 44 odsto.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI