Nikšić brutalno odgovorio Vukanoviću: SDP-ovci su glasali za listu PDP-a, a ovaj bolesni tip zameće trag

Nakon glasanja u NSRS ispostavilo se da će SNSD imati četiri delegata u Domu naroda BiH. Odmah su se pojavile špekacije ko je “pogrešno glasao”, a Nebojša Vukanović je kazao da su pogriješili zastupnici SDP-a u NSRS. Odmah je uslijedila reakcija. Stoga je Nermin Nikšić brutalno odgovorio Vukanoviću.

Zajednička lista

Danas je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a jasno kazao da će njegovi zastupnici glasati za opoziciju, a to je kazao i Vojin Mijatović.

Nikšić se sad ponovo oglasio i kazao kako su SDP-ovci glasali za listu PDP-a, što je i bio dogovor. Nikšić brutalno odgovorio Vukanoviću te kazao:

“Cijelo vrijeme šutimo i trpimo. Pozivali smo da napravimo zajedničku listu, odbili su. Odstupili smo od svojih principa, jer smatramo da ne treba omogućiti bilo kome da ima 4 od 5 delegata. Javno smo rekli za koga ćemo glasati. Lako vam je da utvrdite ko je izdao. Rekli ste da imate znakove kako će glasati svaki od poslanika opozicije da bi spriječili prevare. Pa nismo baš ni mi ‘od jučer’, znamo i mi s kim imamo posla.

Osigurali smo da se zna kako su naši poslanici glasali. Pozivam vas da to dokumentujete i objavite, a ja sam spreman dokumentovati svima pa i ovom bolesnom tipu, koji pljuje i laže vjerovatno da zametne trag, kako su glasali naši zastupnici. Tražite izdajnika među sobom. Nas se kanite jednom za svagda”, naveo je Nikšić očito misleći na Vukanović.

Uzeli pare od Dodika

Odgovorio mu je i na poruki da “oni koji su uzeli pare od Dodika” to troše u zdravlju.

“I da ja nisam baš tako dobre duše pa onome ko je uzeo novac za ovo ne želim da ga troši u zdravlju, ja mu želim da ga troši za lijekove, ko god on bio. Logika po kojoj prvi pljunem, a onda neka se drugi pere, ovdje ne prolazi. Kako sam rekao znamo s kim imamo posla pa smo se pobrinuli za dokaze. Dakle, da nema nikakve zabune, dva zastupnika SDP BiH su glasala za listu PDP-a za Dom naroda BiH, sve drugo što neko za njih tvrdi je laž. Imamo dokaze da to potkrijepimo”, zaključio je Nikšić.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI