Nikšić o popuni Doma naroda: Stekao sam dojam da EU ne traži primjenu popisa iz 2013. godine

Nikšić je nakon sastanka kazao da je Wigemark ranije razgovarao s predsjednicima SDA i HDZ-a BiH Draganom Čovićem o izbornom procesu u BiH.

“Mi smo još jednom iskazali nezadovoljstvo činjenicom da je izborni proces u BiH potpuno kompromitovan. Imali smo priliku čuti i od njih kako su evidentirali niz nepravilnosti”, rekao je Nikšić.

On je rekao kako je u narednom periodu potrebno raditi na izmjenama izbornog zakonodavstva da bi se smanjile nepravilnosti, a na sastanku je bilo govora i o formiranju vlasti.

“Razgovarali smo i onome što bi mogla proizvesti odluka Centralne izborne komisije BiH. Svi smo iznijeli svoje stavove i drago mi je što sam vidio da i u Evropskoj komisiji shvataju da bez konkretnog plana i pravljanja vlada na programu ponovo ćemo se valjati u onome što smo imali u protekle četiri godine”, rekao je Nikšić.

Predsjednik SDP-a jasno je kazao Wigemerku da su nezadovoljni onim što radi CIK, a koji se krije iza Delegacije EU i OSCE-a kada je riječ o ponovnom brojanju glasova.

“Oni su tvrdili da to nije njihov stav, već da samo podržavaju CIK kao instituciju, ali da to ne znači kako CIK može raditi nezakonito”, kazao je Nikšić.

Istakao je da se sve što tvrdi ljevica u vezi s radom CIK-a na kraju pokaže tačnim iako CIK na prvu demantuje sve navode.

“Imamo informacije da postoje četiri glasa u CIK-u da se primijeni popis iz 2013. godine, isto kao što ne postoje četiri glasa da se donese odluka po principu 1-1-1”, rekao je Nikšić.

Na pitanje da li je u razgovoru s Wigemarkom stekao dojam da je on zagovarao primjenu popisa iz 2013. godine, Nikšić je odgovorio da nije.

“Nismo stekli dojam da on stoji iz toga. Sam je potvrdio i rekao da podržava rad institucija, ali u zakonitim okvirima”, zaključio je Nikšić.

Izvor: Klix

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI