Nižu se skandali u KS BiH: Zmajice ne dobiju ni simboličnih 5 KM, nemaju ni majice i trenerke

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je odigrala utakmicu petog kola kvalifikacija za Eurobasket 2023. Nažalost, poražene su od Njemačke sa rezultatom 61:92. Koliko je trenutno loša situacija potvrđuju i sva dešavanja u proteklom periodu. U posljednje vrijeme samo se nižu skandali u KS BiH. Naime, sinoć je došlo i ostavke selektora Gorana Loje.

No, tu nije kraj. Kakav je odnos prema košarkašica sinoć je javno na svom Instagram profilu objasnila i Anđela Delić.

Naime, kazala je kako ljudi iz Saveza nisu se udostojili ni da ih pozdrave, a kamoli nešto više.

“Večerašnjom utakmicom je završen posljednji ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. Ovom prilikom bih se zahvalila svim navijačima za podršku koju su nam pružali i kada smo ostvarili nevjerovatne pobjede i pretrpjeli teške poraze.

Hvala svim saigračicama i članovima stručnog štaba, ljudima iz Saveza koji rade svoj posao, ali i onima koji su su se potrudili da ne dobijemo ni simboličnih 5 KM dnevno. Dok npr. muška seniorska selekcija i članovi staffa dnevnice uredno dobiju. Što naravno zaslužuju tako i treba.

Nisu nam obezbijedili ni po jednu majicu i trenerku niti su došli da nas pozdrave… Hvala i prijatno”, napisala je Delić.

Ukoliko uzmemo u obzir ovakve vijesti, onda mnoge i nije iznenadila odluka Loje. Naime, on je u svom otvorenom pismu koje je objavio na zvaničnom Facebook profilu i kazao zbog čega odlazi sa ove pozicije.
“Za sve uspjehe, zaslužni smo svi zajedno, moje igračice ja kao trener te moj stuff na čelu sa legendom bh., evropske i svjetske košarke, Razijom Mujanović. Došlo je do smjene generacija, treba proći određeno vrijeme da se nova ekipa uigra i poklope ostale stvari koje su bitne za timski uspjeh.

Nažalost, neki nemaju razumijevanja, niti strpljenja, neki vrše namjerne opstrukcije i ponižavanja ženske košarkaške reprezentacije BiH u posljednje vrijeme, imaju neke druge interese o kojima ne bih u detalje. Za tim nema potrebe jer unutar KSBiH postoje tijela koja će, nadam se, riješiti tu problematiku što prije zbog bolje budućnosti košarke u BiH.

Razmišljao sam od odlasku već nakon svjetskog prvenstva u Australiji, ali poslije neviđenih pritisaka i opstrukcija na žensku košarkašku reprezentaciju, odlučio sam ostati i okončati ovaj ciklus.

Od ničega smo došli do najvećeg uspjeha u historiji bh. timskih sportova i to nam niko nikada neće moći osporiti. Odlazim i prepuštam svoju poziciju nekom novom koga odredi Upravni odbor Košarkaškog saveza i želim mu svu sreću u daljem radu”, kazao je Goran Lojo.

Izvor: raport.ba

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI