Fotografije na kojima se vidi stub električne energije nasred puta u tuzlanskom naselju Solina postale su virtualni hit, a korisnici društvenih mreža već su ga prozvali novom “turističkom” atrakcijom i spomenikom gluposti.

Prema neslužbenim informacijama stub je postavljen prije više od 30 godina na lokaciji na kojoj se trenutno nalazi. S obzirom da bi na izmještanje stuba čekali duže vrijeme, izvođač radova je odlučio da, s obzirom da su mašine na gradilištu, izgradi cestu pored zgrade bez obzira na stub.

Iz Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzle kažu da izvođač radova nije trebao asfaltirati protupožarni put dužine od 40 metara, sve dok Elektrodistribucija ne izmjesti visokonaponski stub. Izmještanje stuba bilo bi moguće tek nakon što Elektroprivreda BiH dobije zvanični zahtjev od izvođača radova ili investitora, što je regulisano zakonom o električnoj energiji.

“Radovi vanjskog uređenja ne mogu dobiti upotrebnu dozvolu dok se ovaj problem ne riješi”, navodi se u saopćenju ove službe.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime