Opozicija RS pozvala na protestnu šetnju zbog izborne krađe

Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebijše Vukanovića pozvali su sve građane koji se osjećaju pokradenim i prevarenim na izborima, održanim u nedelju, da se u četvrtak, 6. oktobra od 18 časova pridruže u mirnoj šetnji kojom ćemo jasno i nedvosmisleno iskazati svoj bunt zbog izbornih prevara i krađe glasova.

Iako su izborne nepravilnosti zabilježene i tokom nekoliko prethodnih izbornih ciklusa, najdrastičnija i najbrutalnija krađa desila se u nedelju kada su glasovi Jelene Trivić, kandidata za predsjednnika Republike Srpske, pokradeni tokom kasnih noćnih sati.

– Zato ustanimo svi zajedno i recimo – DOSTA JE krađe na izborima. Ono što tražimo jeste da se utvrdi tačan broj glasova u vrećama i uporedi sa zapisnicima, koji ne odražavaju pravo stanje izbornih rezultata – zahtjev je stranačkih lidera pomenutih stranaka.

Okupljanje nezadovoljnih građana zakazano je za danas u Parku Mladena Stojanovića u 18 časova, odakle će krenuti u protesnu šetnju do Trga Krajine, gdje je predviđeno obraćanje opozicionih lidera.

Skup u Parku Mladena Stojanovića, kao i protesna šetnja prijavljen je MUP Republike Srpske. Odobrenje je stiglo, ali ne i za protesnu šetnju.

Kako BN saznaje u MUP Republike Srpske je opsadno stanje. Naši izvori tvrde da je u MUP Republike Srpske odavno prisutno “dvovlašće”. Jedni su, u ovom trenutku za očuvanje po svaku cijenu režima na vlasti, dok su drugi svjesni novonastale situacije izazvane krađom izbora i prekrajanja narodne volje pokazane na izborima u nedelju.

Izvor: BN TV

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI