Opozicija tražila smjenu Lukača

Poslanički klubovi opozicije u Narodnoj skupštini predložili su sinoć zaključke kojima se traži da premijer Republike Srpske Željka Cvijanović razriješi dužnosti ministra unutrašnjih poslova Srpske Dragana Lukača zbog, kakao su naveli, propusta iznesenih na konferenciji za novinare 26. marta o smrti Davida Dragičevića, rekao je poslanik SDS-a Nedeljko Glamočak.

U zaključcima se navodi da Narodna skupština izražava veliku zabrinutost zbog bezbjednosne situacije u Srpskoj, a posebno u Banjaluci, koja je posljednjih mjeseci narušena i konstatuje da građani gube povjerenje u institucije koje su nadležne za ova pitanja.

Zahtjev opozicije je i da Narodna skupština zatraži da Okružno javno tužilaštvo hitno utvrdi istinu o uzroku smrti Davida Dragičevića i redovno informiše roditelje i javnost o rezultatima istrage.

Opozicija u zaključcima zahtijeva od Okružnog javnog tužilaštva da budu ispitani, i ako se dokaže da su neprofesionalno postupali i prikrivali određene dokaze u vezi s smrću Davida Dragičevića, da odgovaraju resorni ministar, direktor policije, načelnik Odjeljenja za organizovani kriminal MUP-a i odgovorni patolog.

U zaključcima oppozicije se navodi da Narodna skupština zadužuje Odbor za bezbjednost Narodne skupštine da sprovede parlamentarni nadzor i istragu, te javno saslušanje u predmetu Dragičević.

Zaključci opozicije na sinoć okončanoj sjednici NS RS nisu usvojeni.

(Nezavisne)

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI