Opozicija u NSRS: Vlast RS predlaže sporne kadrove kao diplomate

Šef Poslaničkog kluba Partije demokratskog progresa (PDP) u NSRS Igor Crnadak izjavio je da će predložena rezolucija o Srebrenici sigurno biti usvojena u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

– Međutim, mi sada treba da vidimo šta ćemo poslije toga. Kako ćemo odgovoriti ako uslijede zahtjevi s tužbama, za izmjenu udžbenika i slično – rekao je Crnadak u toku rasprave o prijedlogu zauzimanja stava NSRS o rezoluciji o Srebrenici.

On je rekao da je takođe veliko pitanje da li su nadležni koji predstavljaju RS učinili sve da do ovoga ne dođe.

– Denis Bećirović je stalno u New Yorku. Zašto RS nije nikoga poslala u New York? U javnosti se stiče utisak da vama to nije tako interesantno. Tu nema tendera, nema ništa materijalnog – naveo je Crnadak.

On je rekao da je isto tako diskutabilno koga sve vlast RS posredstvom člana Predsjedništva BiH iz reda sprskog naroda predlaže za diplomate u stranim zemljama.

Šef Poslaničkog kluba Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović smatra da “stranci zavađaju narod u BiH”.

– Dok je bilo mudrih Srba i Bošnjaka, živjelo se fino u zajedništvu i slozi. Pozivam sve da okrenemo novi list i da ne nasjedamo na podvale stranaca –  naveo je Vukanović.

On je rekao da je za situaciju u vezi s predloženom rezolucijom o Srebrenici odgovorna iskljičivo vlast i to “provociranjem stranih sila”.

Na prijedlog predsjednika NSRS usvojena je i tačka dnevnog reda sjednice zauzimanje stava NSRS u vezi sa predloženom rezolucijom o Srebrenici. O ovoj tački biće glasanje odmah po okončanju rasprave.

FENA

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI