Foto: Klix, agencije

U centralni SDP-a danas je održan sastanak na kojem je prisustvovalo osam političkih partija koje su predstavile njihov zajednički dokument o programskim načelima Hrvatskoj demokratskoj zajednici BiH, koji je, kako je rečeno po okončanju sastanka – usaglašen.

Podsjetit ćemo, kolokvijalno nazvane Osmorka, stranke članice ove grupacije su ranije potpisale sporazum o formiranju većina na svim nivoima vlasti te su na jučerašnjem sastanku usuglasile tekst programskih načela kao temelj koalicijskog sporazuma, a nakon toga saopćile da će sporazum ponuditi i drugim strankama, potencijalnim koalicionim partnerima, prvenstveno HDZ-u.

Tako je danas u centralni SDP-a u Sarajevu održan sastanak, a SDP-ov zvaničnik Nerin Dizdar se po okončanju sastanka obratio medijima i kazao da je tekst programskih ciljeva usaglašen.

“Današnji sastanak smo okončali uspješno, gotovo da smo usaglasili teskt programskih ciljeva i načela. Ostali su neki tehnički detalji, koje ćemo kasnije ‘popeglati’, ali možemo reći da smo danas postigli sporazum i manje-više usvojili cjelovit tekst”, saopćio je Dizdar.

Također, medijima se, ispred HDZ-a, obratila Borjana Krišto i potvrdila da je usaglašen tekst za mandatno razdoblje za period 2022. – 2026. godina.

“Zadovoljna sam današnjim radom sastanka, dobar dio je usaglašen, ostali su neki tehnički detalji, to ćemo kada dobijemo ovo što smo danas dogovorili – korigovati između nas”, kazala je Krišto.

Izvor: Klix, agencije

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime