Palmer i Eichhorst na sastanku za izmjenu izbornog zakona BiH

Sastanak članova Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara u Uredu za Evropu i Euroaziju Matthewom Palmerom i direktoricom za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Ujedinjeno Kraljevstvo u Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelinom Eichhorst počeo je jutros u Sarajevu.

Sastanku prisustvuju i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Eric Nelson i šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU-a u BiH ambasador Johann Sattler, prenosi Fena.

Ustavne i izborne reforme

Palmer i Eichhorst u nedjelju su s liderima Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem, a potom i s predstavnicima opozicionih stranaka iz bh. entiteta Federacije BiH i Republike Srpske razgovarali o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Planirano je da danas razgovaraju i sa članovima Predsjedništva BiH.

Palmer i Eichhorst od 3. jula borave u posjeti Bosni i Hercegovini, a zajednička posjeta je prvenstveno fokusirana na ustavnu i izbornu reformu, koja je potrebna za odlučan iskorak Bosne i Hercegovine na putu zemlje ka EU.

Aljazeera

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI