Podnesena prijava protiv Ružice Jukić

Urednik portala Demos.ba Nermin Bise podnio je prijavu VSTV-u BiH protiv potpredsjednice te institucije Ružice Jukić.

Kompletan tekst prijave pročitajte u nastavku:

“U zadnjih pet dana smo mogli zapaziti u medijima informacije i snimak spomenute sutkinje i potpredsjednice VSTV-a, gđe. Ružice Jukić kako prvo optužuje Ambasadu SAD-a za uplitanje u rad pravosuđa i istovremeno kako se vidi iz videosnimka na javnom servisu (FTV) svoje kolege sudije i tužioce proglasila za trećerazredne službenike.

U četvrtak, 23.05.2019. godine je na javnom servisu (FTV) bila objavljena njena izjava u kojoj tvrdi da svoje kolege nije nazvala trećerezarednim službenicima i tako javno izrekla neistinu.

Naša prijava se odnosi na narušavanje ugleda pravosudne funkcije, kako sudske tako i tužilačke, generalno narušavanje ugleda VSTV-a i verbalni napad na Ambasadu SAD-a koja ne samo da je glavni stub stabilnosti u BiH, nego je i jedan od protagonista izgradnje bh. pravosudnog sistema, donatora u tom društvenom segmentu i čuvar stabilnosti.

VSTV smo prethodno pitali preko Službe za odnose s javnošću o stručnom doprinosu u smislu naučnih radova iz oblasti prava potpredsjednice VSTV-a, gđe. Jukić. Do danas nismo dobili odgovor. Pitamo se na osnovu kojih personalnih dostignuća gđa. Jukić crpi bahatost i arogantan stav da može tako ucjenjivati ugledne pravnike.

Mislimo da je izneseno dovoljno činjenica, a u javnosti je izneseno dovoljno dokaza da VSTV opravdano pokrene disciplinski postupak jer je istup gđe. Jukić šokirao javnost kako domaću, tako i međunarodnu i ukaljao ugled VSTV-a sa još većom težinom jer je spomenuta sutkinja potpredsjednica VSTV-a.”

izvor: (Vijesti.ba)

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI