Otvaranje benzinske pumpe na Manjači

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske je, saznaje Gerila info iz izvora bliskih MUP-u Republike Srpske, želio da sankcioniše policajce zbog neprimjerenog ponašanja u službi. Radi se o policajcima na motorima koji su prije desetak dana na Manjači na otvaranju benzinske pumpe u vlasništvu Nebojše Grbića točili gorivo u službene motocikle uz neprimjerene komentare okupljenih. Policajci, međutim, nisu kažnjeni.

Dragan Lukač je, nakon što je objavljen snimak, na kojem se vide policajci na motorima kako toče gorivo u službene motocikle na otvaranju privatne benzinske pumpe a uz dobacivanje okupljenih građana upućeno policajcima, tražio od načelnika Policijske uprave Banjaluka, Miloša Brkića, da policajce premjesti o Upravu za obezbjeđenje ličnosti i objekata MUP RS.

To bi bila sankcija za policajce jer bi bili premješteni iz saobraćajne policije u OBL gdje bi, potencijalno, morali stražariti ispred nekog objekta. Brkić, međutim, nije ispunio Lukačevo naređenje jer je intervenisao Milorad Dodik a nakon poziva Nebojše Grbića, vlasnika već pomenute pumpe na Manjači, saznaje Gerila info.

Nakon Dodikove intervencije Siniša Kostrešević, direktor Policije Republike Srpske donosi naredbu kojom se nalaže P.U. Banjaluka da tri policajca na motorima budu svakodnevno angažovana na pratnji člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Tu naredbu, kao i video točenja goriva na privatnoj pumpi u službena vozila, Gerila info objavila je 29. jula.

Naredba koju je potpisao direktor Policije RS

Danima su mediji u regionu prenosili vijest o otvaranju benzinske pumpe Nebojše Grbića, poznatijeg kao Nešo Speed, na Manjači a kojoj je prisustvovao i Dodik. To samo po sebi možda i ne bi bilo toliko značajno da Dodika na ovom isključivo privatnom događaju, koji ni po čemu nije bitan za Srpsku i Banjaluku, nije obezbjeđivao veliki broj pripadnika MUP RS.

Izvor: gerila.info

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime