Predstavljanje romana ‘Alfabet ljubavi i smrti’ Aleksandra Bečića 15. marta u Slozi

Roman “Alfabet ljubavi i smrti” Aleksandra Bečića bit će predstavljen u petak, 15. marta u AKCUS “Seljo” – Sloga.

Na promociji će govoriti jedan od recenzenata, sarajevski novinar, pisac i umjetnik Miroslav Pilj te autor romana Aleksandar Bečić.

Aleksandar Bečić je u izjavi za Fenu kazao da svaki pisac ima svoje omiljeno djelo. Ono koje zaista potpisuje – ne samo imenom i prezimenom, već cijelim svojim bićem. Bečić pojašnjava da je riječ o romanu ispričanom kroz priče.

– “Alfabet ljubavi i smrti” je baš takvo djelo. Nastajalo je dugo, iz prikrajka, nije se nametalo, puštalo je drugim idejama da se nametnu i odvoje moje spisateljsko vreme, a opet svakog dana je raslo. Pisanje je forma života koja je na ovoj planeti u izumiranju. Sa raznih društvenih mreža nam objašnjavaju kako vještačka inteligencija piše brže, bolje, više i – ne mora da se plaća. Prepustili smo se opštem trendu “olakšavanja” i uprošćavanja, razvijanja alata koji će nam pomoći da nam sve bude lakše, a sve teže živimo. Zato što ne shvatamo da je kreativnost (samim tim i pisanje) ono što nas čini (boljim) ljudima – podvukao je Bečić.

On je također kazao da je “Alfabet ljubavi i smrti” suštinski roman o najvećoj i najvažnijoj temi – ljubavi, ali i onome što na kraju čeka baš sve nas – smrti.

– Kao i pravi alfabet – roman je sastavljen od 30 slova i svako slovo ima svoje poglavlje, svoju mikro-priču, a sva slova čine jedan zaokruženi svet. Taj svijet treba istražiti i prepoznati se u njemu – podvukao je Bečić u razgovoru za Fenu.

Rođen je 1967. u Čačku, gde je završio osnovnu i srednju školu. Svoju prvu knjigu, roman “Svi naši razvodi i ostale porodične priče” objavio je 2012., a godinu dana kasnije prvu zbirku pjesama “Pisma Starom Gospodinu” posvećenu ocu velikanu glumišta Zoranu Bečiću. Uslijedili su roman “Evo zašto te volim” i zbirka pjesama “Bajka za bivše štitonoše”, kao i romani, između ostalih, “Prvi čin”, “Treća komanda”, “Dan kada se nisam probudio” i drama “Sin domaćeg izdajnika”.

FENA

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI